Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

De naam hypnotherapie is wel eens verwarrend, veel mensen denken dan aan hypnose en dan vooral aan toneelhypnose. Bij hypnotherapie wordt trance gebruikt als middel om je eerder in contact te laten komen met het onbewuste. Het denken gaat daardoor even naar de achtergrond. Hierbij behoud je de vrije wil en het bewustzijn.

Tijdens deze trance heb je in tegenstelling tot toneelhypnose, volledige controle over jezelf, je blijft alert en bewust van wat er gebeurt. Ook ben je creatiever en meer gefocust. Trance komt spontaan ook regelmatig voor, denk maar eens aan die keren dat je dagdroomt, helemaal opging in een boek of tijdens het autorijden denkt: “ben ik hier al?”. Dit wordt een spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar, je zet ze als het ware op een zijspoor.

Dit type trance wordt tijdens deze therapie gebruikt. Tijdens de sessies weet je altijd precies wat er gebeurt, want je moet er juist zelf je antwoorden vinden.

Onder hypnose kun je ook je gedachtes meer naar de achtergrond schuiven, waardoor je op een ontspannende en stimulerende manier in een diepere gevoelslaag (onderbewuste processen) terecht komt. Hier kunnen we jouw overlevingsmechanismen en belemmerde overtuigingen ontdekken, waarbij ik je help deze te veranderen. Omdat deze veranderingen onder hypnose worden gemaakt, werken deze dieper door dan in je bewustzijn.

Hypnotherapie is geschikt voor verwerking van vele klachten. Het kan ook geschikt zijn als ontdekkingsreis van jezelf of het verbeteren van mogelijkheden en kwaliteiten in jezelf.

Dus kom je er zelf niet meer uit? Mogelijk is hypnotherapie iets voor jou…

Reis binnenin jezelf